Два са новите случаи на заразени с коронавирус в Смолянско. Едната

...
Два са новите случаи на заразени с коронавирус в Смолянско. Едната
Коментари Харесай

Два нови случая на коронавирус в Смолянско

Два са новите случаи на инфектирани с ковид в Смолянско. Едната жена е санитарка в кардиологичното поделение на регионалната болница в Смолян. Другата е от Рудозем, била е в една болнична стая с пациентка, диагностицирана с Covid-19, от която е прихванала болестта.  
„ С огромно страдание желая да ви оповестя, че жена - гражданин на гр. Рудозем, е диагностицирана с ковид. Тя е в положително здравословно положение , в последните няколко дни е била под домашна карантина, не е контактувала с хора “, съобщи през днешния ден кметът Румен Пехливанов.
От общината сочат, че подхващат всички нужни ограничения за стерилизация. Призовават към опазване на мира, прецизно съблюдаване на наложените ограничаващи ограничения.
" Уважаеми съграждани, насочвам молба към всички вас да проявим и хуманно отношение към заболелите от подлата болест. Никой не е застрахован и всеки един от нас може да бъде на мястото на тази жена. Да проявим въздържаност и взаимност “, приканва градоначалникът.
С тези два случая болните с ковид в Смолянско стават 17 . От тях 4 са медицински лица – двама лекари, една здравна сестра и една санитарка.  
Специално послание доскоро насочи доктор Даниела Дариткова, която е ръководител на ПГ на ГЕРБ и на здравната комисия в Народното събрание, само че е и персонален доктор на над 3000 индивида от Смолян, множеството от които деца.
Тя им благодари за всички рисунки, картички, песни и благи благопожелания, изпратени й във връзка вчерашния Световен ден на здравето, а също на всички свои другари за загрижеността и поддръжката. Информира ги, че няма никакви недоволства.
Приемам единствено витамини и микроелементи. Според СЗО по този начин протича болестта при 80% от инфектираните . За това ограниченията за обществена изолираност и носенето на маски са доста значими. Пробата на сътрудниците от смолянската детска поликлиника и брачна половинка ми са негативни. С родителите ми не съм била в контакт. Всички позитивни проби от региона се оповестяват на РЗИ- Смолян. Те вземат съответните ограничения - проби на контактните лица и налагане на карантина на най-близкото обграждане на пациента “, е показала тя.
Категорична е, че няма прикриване на информация по отношение на броя на инфектираните медици. Нейният апел е следният: „ Доверявайте се единствено на информация от публични източници, а не на клюки. Спазвайте противоепидемичните ограничения, въведени от Националния щаб. Да, мъчно е, само че това е единственият метод да спечелим нужното ни време и да понижим риска - поради всички хора. Никога няма да оставя пациентите си, по тази причина не преставам да работя от разстояние – по телефона, WhatsApp, Viber. Пазате себе си и околните си! “.
В инфекциозно поделение на болничното заведение в Смолян са настанени пациентите с по-тежко протичащи пневмонии, има и една пациентка на апаратна вентилация. Леките пневмонии и безсимптомните пациенти се лекуват в дома и се управляват от персоналните лекари.
От през днешния ден със заповед на регионалния шеф Недялко Славов е анулиран вечерният час, разгласен дни след началото на изключителното състояние в страната. С вчерашна дата здравният министър подреди да се анулират всички спомагателни ограничавания, въведени от локалните и районните управляващи.  
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 8 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР